Valmieras deputāti Saeimā darbu uzsākušā Māra Kučinska (Tautas partija) vietā ceturtdien par pilsētas domes priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo mēra vietnieku, Valmieras virsmežniecības virsmežzini Inesi Boķi.
Par Boķa kandidatūru nobalsoja astoņi deputāti. Otrs pretendents uz mēra amatu bija no apvienotā Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Demokrātiskās partijas saraksta ievēlētais Elmārs Švēde (patlaban viņš pārstāv Zaļo un zemnieku savienību). Par viņu nobalsoja trīs deputāti.

Par Boķa vietnieku ar astoņām balsīm ievēlēts "Unibankas" Valmieras filiāles pārvaldnieks Ričards Gailums.

Boķis pēc ievēlēšanas pateicās par viņam izrādīto uzticību. "Esmu valmierietis ilgāk nekā 20 gadu, strādāšu pēc labākās sirdsapziņas un ceru uz visu deputātu un masu mediju atbalstu," sacīja Boķis.

Viņš pateicās arī bijušajam Valmieras mēram Kučinskim un uzsvēra, ka darbs Saeimā ir darbs, pēc kā Kučinskis sen jau tiecies un ko viņš sen jau arī pelnījis.

Savukārt Kučinskis vēlēja jaunajam mēram veiksmi, kā arī uzsvēra, ka veiksmīgi var darboties nevis viens pats priekšsēdētājs, bet komanda. Viņš teica, ka līdzšinējā darbā pašvaldībā pārliecinājies, ka pašreizējais deputātu sastāvs varētu veiksmīgi vadīt arī kādu lielu uzņēmumu.

Kučinskis arī nodeva sveicienus visu "uz Rīgu pārgājušo" valmieriešu vārdā un pauda, ka Valmiera varētu domāt par savas pārstāvniecības izveidi galvaspilsētā.

Visu domes nodaļu vārdā siltumapgādes nodaļas vadītājs Pēteris Streļčs Boķim uzdāvināja pildspalvu ar zelta apdari, novēlēdams, lai pirmais rīkojums, ko viņš ar šo pildspalvu parakstīs, būtu par algu palielināšanu domes darbiniekiem.

BNS jau ziņoja, ka pēc Kučinska aiziešanas no Valmieras domes kā nākamais no Tautas partijas (TP) Valmieras saraksta domē darbosies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valmieras nodaļas priekšnieka vietnieks un TP Valmieras biroja vadītājs Jānis Skrastiņš.

Valmieras domē septiņas no vienpadsmit deputātu vietām ir TP un pa vienai - Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai, apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/ LLNK un savienībai "Latvijas Ceļš", bet viens deputāts ievēlēts no apvienotā Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Demokrātiskās partijas saraksta (patlaban viņš pārstāv Zaļo un zemnieku savienību).

Jau vēstīts, ka TP bijušais vadītājs Andris Šķēle nolika Saeimas deputāta mandātu un viņa vietā kā nākamais no TP Vidzemes saraksta Saeimā darbu sāka līdzšinējais Valmieras mērs Kučinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!