Foto: F64 / DELFI / Rīgas Pašvaldības policija / Publicitātes foto
Oficiāli noslēgusies kandidātu izvirzīšana Valsts prezidenta vēlēšanām, kas notiks 3.jūnijā, bet augstceltņu projekta "Z-Towers" fasādes stiklošanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Tikmēr puikas par 200 eiro nopērk auto un ar 12 gadus vecu šoferi pie stūres no Saulkrastiem ierodas Rīgā, savukārt Valsts kontrole atklājusi kārtējo skarbo ainu valsts pārvaldē - portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
Svētdien oficiāli noslēgusies kandidātu izvirzīšana Valsts prezidenta vēlēšanām, kas notiks 3.jūnijā. Uz augsto amatu partijas izvirzījušas četrus kandidātus. Portāls "Delfi" analizē katra politiķa pieredzi, stiprās puses un trūkumus, kā arī izredzes tikt ievēlētam pirmajā kārtā jau nākamnedēļ.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Līdzās sīvās kaujās sagrautajai
Doņeckas
lidostai, kas kļuvusi par atpazīstamu
Ukrainas
pretošanās simbolu, atrodas Ukrainas karavīru pozīcijas ar nosaukumu "Trumpis", kurās portāla "Delfi.lt" žurnālists Artūrs Morozovs tikās ar zaudētās lidostas aizstāvjiem – sauktiem arī par "kiborgiem".

Lasīt vairāk

Augstceltņu projekta "Z-Towers" fasādes stiklošanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām, bet visa kompleksu ekspluatācijā paredzēts nodot 2017.gada aprīlī, sarunā ar portālu "Delfi" stāsta projekta attīstītājas SIA "Towers Construction Management" pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Ar sludinājumu portālā nopirktu automašīnu un 12 gadus vecu šoferi pie stūres, kāda jauniešu kompānija bija atbraukusi no
Saulkrastiem
uz Rīgu, kur to pamanīja policija, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas klubā Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā varētu notikt sastāva atjaunošana, jo vairāki vietējie spēlētāji jau ilgu laiku nav spējuši sevi apliecināt. Tāpat vēl nav skaidrības par treneru sastāvu, jo Artim Ābolam un Ģirtam Ankipānam ir piedāvājumi strādāt citur, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Lasīt vairāk

Pagājušajā gadā turpinājuši palielināties valsts pārvaldē prettiesiski un ekonomiski nepamatoti veiktie avansa maksājumi, revīzijās par ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu 2014.gada pārskatu pareizību secinājusi
Valsts kontrole
(VK).

Lasīt vairāk

Pēdējo mēnešu laikā aktualizējies Okupācijas muzeja ēkas pārbūves projekts. 11. maijā būvvaldē iesniegts tā tehniskais projekts, taču arhitektu grupa, kas iestājusies pret Gunāra Birkerta projektēto piebūvi, uzskata, ka projektu pašreizējā formā nedrīkst realizēt.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Aviokompānijas no
Lietuvas
kaimiņvalstīm, bet jo īpaši Latvijas nacionālā lidsabiedrība "
airBaltic
" steidz ieņemt vietu tirgū, kas atbrīvojusies pēc tam, kad Viļņas pašvaldības kontrolētā lidsabiedrība "Air Lituanica" pagājušajā nedēļā pārtrauca darbību, pirmdien vēstīja biznesa laikraksts "Verslo žinios".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā Rīgā apliecināja savu "tieša cilvēka" reputāciju, sagaidot Ungārijas premjeru Viktoru Orbānu ar vārdiem "Sveiks, diktator".

Lasīt vairāk

Prezidenta amata kandidāti sabiedrībai neslēpj savas angļu valodas prasmes - vienīgais, kurš no "TV24" lūguma runāt angliski izvairījies, bijis "Saskaņas " pārstāvis Sergejs Dolgopolovs.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Aizsardzības ministrs
Raimonds Vējonis
(ZZS) gatavs piedalīties visās Valsts prezidenta vēlēšanu kārtās 3.jūnijā, taču, ja tiks rīkota jauna vēlēšanu kārta ar jauniem kandidātiem, viņš tajā, visticamāk, nepiedalīsies.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējais
F-1
čempions
Lūiss Hamiltons
("
Mercedes
") pēc Monako "Grand Prix", kurā komandas norādījumu dēļ izlaida no rokām uzvaru, pat nemēģināšot analizēt notikušo, vēsta britu mediji.

Lasīt vairāk

Svētdien apritēja 45 gadi, kopš Kolas pussalā, Krievijā, tika uzsākts darbs pie pasaulē dziļākā cauruma - Kolas superdziļā urbuma - veidošanas. Izmantojot vienu pamata urbumu, kurš dziļākos slāņos sadalās sīkāk, kopumā tika veikti vairāki urbumi, no kuriem dziļākais SG-3 sasniedza līdz šim nepārspētu 12 262 metru dziļuma atzīmi.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Svētdienas, 24. maija, vēlā vakarā ar tiešo reisu no Vīnes Latvijā atgriezās Latvijas
Eirovīzijas
pārstāve
Aminata Savadogo
(attēlā). Rīgas lidostā dziedātāju sagaidīja un ar panākumiem konkursā sveica pulciņš atbalstītāju.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!