Foto: LETA
Jaunajā Saeimā turpmāk būs divas Janīnas Kursītes.

Saeimā no iepriekšējā sasaukuma ir pārvēlēta Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK), bet deputāta mandātu pēc jaunās valdības apstiprināšanas un vairāku deputātu kļūšanas par ministriem iegūs Daugavpils novada domes deputāte Janīna Kursīte (V).

Iepriekšējā Saeimas sasaukumā bija divi Andri Bērziņi, taču 12.Saeimā darbosies tikai Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis. Tomēr viņam būs uzvārda brālis - līdzšinējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Kopumā parlamentā būs pieci uzvārdu pāri. Bez Bērziņiem un Pakulēm būs divi Klementjevi - Andrejs un Ivans, abi pārstāv "Saskaņu". Tāpat deputāti būs Ainars Latkovskis (V) un Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK), kā arī Raimonds Rubiks un Artūrs Rubiks - abi no "Saskaņas".

Iepriekšējā sasaukumā arī bija pieci uzvārdu pāri, kā arī trīs deputāti ar vienādu uzvārdu - Gunta Liepiņa (VL-TB/LNNK), Liene Liepiņa (V), Valdis Liepiņš (RP). Saeimā darbojās arī Ojārs Ēriks Kalniņš (V) un Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP), taču viņa jaunajā Saeimā nav pārvēlēta, bet Ojārs Ēriks Kalniņš ir pārvēlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!