Foto: F64
Valda Dombrovska trešajā valdībā vistuvāk premjeram valdības sēžu zālē sēdēs viņa apvienības "Vienotība" pārstāvji, savukārt visu piecu Zatlera Reformu partijas (ZRP) ministru vietas atrodas no premjera tālākajā galda galā, kurš tradicionāli atvēlēts valdības jaunpienācējiem.

Dombovskim vistuvāk pie kreisās rokas sēdēs aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kurš šo amatu ieņēma arī iepriekšējā valdībā, bet senāk bijis arī ārlietu ministrs, savukārt pie labās – Ingrīda Circene, kura atgriezusies veselības ministres amatā, ko ieņēma Eināra Repšes valdības laikā pirms nepilniem desmit gadiem.

Kreisajā pusē pie ministru sēžu galda sēdēs arī satiksmes ministrs Aivis Ronis, kurš Dombrovska pirmajā valdībā bija ārlietu ministrs, kā arī līdz šim valdībā nestrādājušie zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kas iepriekš bija valsts sekretāre Zemkopības un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, labklājības ministre Ilze Viņķele (V), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Savukārt pa labi no premjera aiz Pabrika sēdēs tieslietu ministra krēslā pēc pārtraukuma nonākušais Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), šīs un iepriekšējās valdības finanšu ministrs Andris Vilks (V), kā arī jaunie ministri – kultūras ministre Žanete Jaunzeme – Grende (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).

Jau vēstīts, ka Saeima otrdien ar 57 balsīm par izteica uzticību Valda Dombrovska trešajai valdībai. Par to nobalsoja arī opozīcijas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS), taču tas esot noticis kļūdas pēc un deputāts savu balsojumu atsauks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!