Foto: LETA

Valdībai otrdien, 28.janvārī nācās atlikt lēmuma pieņemšanu par kāda Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) sprieduma izpildi, jo lēmums bija jāpieņem sēdes slēgtajā daļā, kurā var piedalīties tikai ministri, kam ir piešķirta pielaide valsts noslēpumam, bet jaunajiem Laimdotas Straujumas (V) valdības ministriem pielaides vēl nav piešķirtas.

Tādēļ, ņemot vērā to, ka veselības ministre Ingrīda Circene (V), kam ir šāda pielaide, atrodas komandējumā, valdībai nebūtu kvoruma, pēc sēdes žurnālistiem skaidroja Straujuma.

Viņa gan ir pārliecināta, ka nevienam no jaunajiem ministriem nebūs problēmu saņemt atļauju darbam ar valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem un jau nākamnedēļ šis jautājums būs nokārtots.

Pielaidi valsts noslēpumam izsniedz Drošības policija.

"Delfi" jau ziņoja, ka valdībā ir divi ministri, kas līdz šim nebija ieņēmuši ministru amatus – tieslietu ministre Baiba Broka un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis.

Savukārt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un labklājības ministrs Uldis Augulis savulaik jau ir strādājuši valdībā, taču pēdējos gadus viņi pavadīja Saeimas opozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!