Foto: F64

Lai veicinātu jauniešu interesi par dabaszinātnēm un matemātiku, šogad visiem Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju reflektantiem, kuri atbilst uzņemšanas noteikumu prasībām bioloģijā, fizikā, ģeogrāfijā, ģeoloģijā, ķīmijā, matemātikā, optometrijā vai vides zinātnē, pirmajā semestrī tiks piedāvātas iespējas studēt budžeta vietās, informēja LU Mediju un mārketinga centrā.

LU rektors Indriķis Muižnieks aicina vidusskolu absolventus, kurus interesē dabaszinātņu un matemātikas studijas, izmantot LU piedāvājumu programmās, pēc kuru absolventiem ir liels pieprasījums darba tirgū gan Latvijā, gan ārzemēs.

LU pirms gada atklāja Dabaszinātņu akadēmisko centru, kas nodrošina modernāko un labāko studiju vidi Baltijā.

Atbilstoši valsts un darba devēju pieprasījumam pēc augstākās izglītības kvalitātes un pieejamības dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomā, šajā mācību gadā reflektantiem tiks piedāvāta iespēja sākt studijas budžeta vietās, kā arī atbalsta sistēma, kuras ietvaros konsultanti-kuratori palīdzēs vidusskolu absolventiem iekļauties augstskolas vidē.

LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā pieejamas 73 mācību laboratorijas un 65 zinātniski pētnieciskā darba telpas, kā arī 30 auditorijas ar modernāko audiovizuālo aprīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!