Foto: LETA
Kāds pārgalvis uzrāpies Vanšu tilta smailē pa balstā esošajām trepēm, un, kā pats apgalvo, to paveicis vairākkārt novērošanas kameru nepamanīts, pirmdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Vanšu tilta smailē uzņemtu pašbildi jaunietis publicējis sociālajā tīklā "Facebook", pēc kā Rīgas dome vērsusies policijā, vainojot foto autoru ieejas durvju uzlaušanā vienā no balstiem. Pats industriālais alpīnists gan apgalvo, ka savā ceļā ar slēgtām durvīm nav sastapies.

Puisis "Panorāmai" stāstījis, ka plānojis tiltā rāpties pa vantīm, bet pirms tam izlēmis pārbaudīt durvis. Tās izrādījušās atvērtas, arī signalizācijas nav bijis.

Raidījums atgādina, ka pēc traģiskā gadījuma, kad kāds vīrietis nositās, lecot no Vanšu tilta vantīm, ir uzstādīta videonovērošanas sistēma teju 50 000 eiro vērtībā. Tomēr par to, ka tilts kārtējo reizi tapis iekarots, pašvaldība uzzinājusi no žurnālistiem.

Rīgas dome gan kategoriski noliedz to, ka durvis varētu būt bijušas vaļā jau labu laiku. Pēc paša jaunieša sacītā viņš balstā esošās durvis izmantojis deviņas reizes un neviens viņam nav pievērsis nekādu uzmanību.

Tagad pašvaldība durvīm nomainījusi atslēgu, bet Valsts policija sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!