Foto: F64

Jaunievēlētais Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš šodien Latvijas Radio (LR) pārraidē "Krustpunktā" atzina, ka savulaik bijis apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" biedrs, taču apgalvoja, ka ir politiski neitrāls, un noliedza apgalvojumus par savu saistību ar nacionālo apvienību "Visu Latvjai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Pirms aptuveni 15 gadiem Pauliņš ir bijis apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" biedrs, taču vēlāk nav pārreģistrējies un vairs nav saistīts ne ar vienu politisko spēku, sacīja jaunais LR vadītājs.

Savukārt jaunā LR valdes locekle programmas attīstības jautājumos Sigita Kirilka, vaicāta par darba attiecību izbeigšanu ar savu iepriekšējo darba vietu - ziņu aģentūru "BNS Latvija", norādīja, ka 12 gadu pieredze ziņu aģentūras vadībā viņai ir šķitusi pietiekama, viņa jūtas paveikusi visu, ko šajā amatā spējusi, un ir pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.

Kā vēstīts, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Sergejs Kruks sarunā atzina, ka [līdzšinējā LR vadītāja Jāņa] Sikšņa neievēlēšana jaunajā valdē nav labs signāls un liecina, ka NEPLP nevēlas radio vadībā iepriekšējos darbiniekus. Tas varētu liecināt par vēlmi īstenot lielas pārmaiņas, bet ir iespējams arī politisks skaidrojums, uzskata eksperts.

"Nojaušams, ka politiskais moments sarunās par LR valdi ir bijis klātesošs, padomē nav liberālā un nacionālā viedokļa balansa, un liberālā koncepcija šajā gadījumā zaudēja nacionālajai," norādīja Kruks. Pēc viņa domām, "Vienotība" ar šo lēmumu zaudējusi savas pozīcijas, proti, [jaunievēlētais LR valdes priekšsēdētājs Aldis] Pauliņš ir [Saeimas priekšsēdētājas] Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) pozīciju pārstāvis.

Kā ziņots, NEPLP vakar Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu.

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amatam nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē kopš 2012.gada vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Siksnis.

NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. NEPLP sēdē tika konstatēts, ka 18 no iesniegtajiem pieteikumiem atbilst konkursa nolikuma prasībām un ir virzāmi vērtēšanai nākamajās konkursa kārtās. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!