Foto: LETA

Visticamāk, pirmdien, 27.otkobrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis nosauks iespējamo jauno Drošības policijas vadītāju, viņš sacīja intervijā LNT ziņām.

Ministrs atzina, ka jau iepriekš zinājis par Jāņa Reinika plāniem doties pensijā, tomēr lūdzis viņu vēl turpināt darbu līdz Latvijas prezidentūras Eiropas padomē beigām. Tā kā Kozlovskim šis Reinika lēmums nav bijis negaidīts, tad viņš jau ir izvērtējis potenciālos DP vadītāja pēctečus.

Portāls "Pietiek" vēsta, ka iespējamais nākamais DP priekšnieks būs šīs iestādes augsta amatpersona Normunds Mežviets. Kozlovskis portālam gan atteicies šādu informāciju apstiprināt vai noliegt. Ministrs arī noliedzis DP vadības maiņas saistību ar kompromisiem jaunās valdības veidošanas sarunās, vienlaikus atzīstot, ka par DP priekšnieka apstiprināšanu būs jālemj valdībai, tādēļ jautājums izies saskaņošanu koalīcijā.

Kā informē "Pietiek", DP kolēģi Mežvietu raksturo kā "inteliģentu vēsturnieku" un "nacionāli noskaņotu". Līdz nesenam laikam viņš bijis DP Pretterorisma centra priekšnieka vietnieks. Tomēr šī gada sākumā Mežvieta vadībā DP izveidota jauna pārvalde, kuras kompetencē ir darbības analīze un koordinācija.

Kā vēstīts, Drošības policijas (DP) ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā. Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!