Foto: LETA

Trešdien vakarā Jaunpilī kādā daudzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks, kurā gājuši bojā divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukums uz ugunsgrēku Jaunpils novadā saņemts pulksten 22.12. Ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem deg dīvāns viena kvadrātmetra platībā. No ēkas tika evakuēti 12 cilvēki, norāda VUGD.

Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 23.10.

Lai samazinātu iespēju ciest vai iet bojā ugunsgrēkā, VUGD aicina ierīkot dūmu detektorus, kas mājokļa iemītniekus ar skaļu signālu brīdinās par draudošajām briesmām. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka visbiežāk ugunsgrēki izceļas tieši nakts laikā, kad mājas iemītnieki guļ.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 153 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 130 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, ogles, elektrības rozete, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas, kūpinātava, celtniecības vagons, dzīvojamās mājas grīda, dārza māja, kūts un sodrēji trīs ēku dūmvados, norāda VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!