Foto: DELFI
Jaunsardze augustā turpinās organizēt vasaras nometnes sociālā riska grupu jauniešiem, lai ierobežotu arī jauno psihoaktīvo vielu, dēvētu arī par "spaisu", lietošanu, informē Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamentā.

Valdība maija beigās piešķīra papildus finansējumu Aizsardzības ministrijai (AM) nometņu organizēšanai sociālā riska pusaudžiem, lai radītu jaunas alternatīvas saturīga brīvā laika pavadīšanai, tādā veidā ierobežojot jauno psihoaktīvo vielu lietošanas straujo pieaugumu.

Plānots, ka par piešķirtajiem 25 tūkstošiem eiro nometnes tiks organizētas sadarbībā ar Tukuma, Elejas, Jelgavas, Jaungulbenes, Jēkabpils, Daugavpils novada, kā arī ar Siguldas un Burtnieku pašvaldību.

Jūlijā notika divas pirmās nometnes - "Mūsu atkarība - sports" Gulbenē un nometne Siguldas novada Mores pamatskolā, kā arī Burtnieku novada jauniešu nometne "Burtnieks vieno". Augustā plānota nometne Elejas bērnunama bērniem un nometne Jaungulbenes profesionālajā vidusskolā, kur piedalīsies pusaudži ne tikai no Gulbenes novada, bet arī no apkārtējiem novadiem.

Katra no nometnēm ilgst piecas septiņas dienas, un tajā piedalās aptuveni 30 pašvaldību bērni un jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Nometnei tiek piesaistīti skolotāji, kuri ikdienā strādā ar šādiem jauniešiem, savukārt nodarbību vadīšanu nodrošina Jaunsardzes instruktori. Tāpat nometnē piedalās pieci līdz septiņi jaunsargi, kuri vienlaikus ir arī instruktora palīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!