Foto: LETA

Atsevišķām pilsētām Eiropas Savienības struktūrfondu pieejamība ir minimāla, tāpēc piektdien ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (NA) plānots pārrunāt iespējamo risinājumu situācijas uzlabošanai, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis.

Pašvaldību savienības vadītājs norādīja, ka struktūrfondu izmantošana ir tikai viens no aktuālajiem jautājumiem, ko plānots pārrunāt ar ministru tikšanās laikā. Aptuveni stundu ilgā sarunā plānots aplūkot iespējamos risinājumus, kā vienu no tiem Jaunsleinim minot valsts investīciju programmu.

Tāpat Pašvaldību savienības vadītājs ar nozares ministru plānojis pārrunāt Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumus izglītības reformai, kā arī demogrāfisko situāciju pašvaldībās. Vēl tikšanās dienaskārtībā ir jautājums par infrastruktūras sakārtošanu un ceļu stāvokli. Jaunsleinis norādīja, ka nepieciešams izrunāt iespējas valstij sniegt savu palīdzību infrastruktūras sakārtošanā tām pašvaldībām, kuras pašas ar to nespēj tikt galā.

Jaunsleinis sacīja, ka piektdien būs pirmā reize, kad pašvaldību vadītāji tiksies ar jauno ministru. Vienlaikus pašvaldību pārstāvis atzina, ka Gerhards nav cilvēks, kas pirmo reizi saskaras ar šādiem jautājumiem. Latvijas Pašvaldību savienībai kopumā interesē ministra pozīcija daudzos jautājumos. "Nav labāka veida, kā noskaidrot abu pušu viedokļus un pozīcijas, par tiešo dialogu," gaidāmo tikšanos komentēja Pašvaldību savienības vadītājs.

Tāpat sanāksmē piedalīsies arī Valsts Kontroles vadītāja Elita Krūmiņa. Ar katru amatpersonu galvenos jautājumus plānots pārrunāt aptuveni stundu. "Mēs neiebilstam par to, ka Valts Kontrole nāk palīgā un norāda uz problēmām, bet rodas bažas, ka Valts Kontrole nāk klajā ar paziņojumiem pirms vēlēšanām," sacīja Jaunsleinis, paužot cerību uz konstruktīvu abu pušu diskusiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!