"Latvijas Ceļš" ir piekritis Tautas partijas (TP) iniciatīvai līdz 4.maijam - neatkarības deklarācijas desmitgades svinībām - izveidot jaunu valdību, ceturtdien paziņoja Andris Šķēle.
Jau vēstīts, ka "Latvijas Ceļš" (LC), iespējams, jau pirmdien varēs nosaukt reālāko partijas kandidātu premjera amatam.

Ceturtdien tikšanās laikā LC un TP sāka definēt svarīgāko nākamajā valdībā, tomēr pagaidām vairāk informācijas par to nesniedz. Joprojām pārrunātas valdības aprises un izskanējusi ideja arī par tās paplašināšanu ar jauniem amatiem.

LC norādījusi, ka TP pārstāvis zemkopības ministrs Aigars Kalvītis "ir drošs savā postenī", savukārt LC cer saglabāt ārlietu ministra posteni.

TP priekšsēdētājs un demisionējušais premjers Andris Šķēle savukārt apliecināja, ka par ārlietu ministra krēslu pietiekama interese ir arī TP. Viņš uzsvēra, ka starp abām partijām nav nevienas pretrunas, kuras būtu uzskatāmas par neatrisināmām.

Šķēle norādīja, ka LC un TP 45 deputātu balsis ir pietiekami daudz, lai kaut ko nenodrošinātu bez šo partiju vienošanās. Viņš uzsvēra, ka abas partijas valdībā deleģēs spēcīgākos cilvēkus un arī viņš pats ir gatavs ieņemt kādu amatu nākamajā valdībā.

Atbildot uz jautājumu par "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) nevēlēšanos redzēt demisionējušo premjeru, Šķēle atteica, ka TB/LNNK "nespēj nokāpt no plaukta, kur uzkāpusi". Tomēr viņš uzsvēra, ka ar ultimatīvām prasībām šajā gadījumā neko nevar panākt.

Jau ziņots, ka LC nosaucis piecas iespējamās kandidatūras premjera amatam - Saeimas deputāti Aiju Poču, ārlietu ministru Induli Bērziņu, ekonomistu Ojāri Kehri, deputātu Ivaru Godmani un satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!