Saeimas deputāts Edgars Jaunups (“Jaunais Laiks”) ceturtdien, kad Saeima lēma par viņa saukšanu pie administratīvās atbildības par ātruma pārsniegšanu, paziņoja par atkāpšanos no deputāta amata.

Jaunups uzrunā pirms balsojuma par viņa saukšanu pie atbildības paziņoja, ka viņš apzinās un atzīst savu vainu, uzņemas atbildību par savu rīcību un labos to. Viņš atvainojās visai sabiedrībai un paziņoja, ka atkāpjas no deputāta amata.

Saeima nolēma atļaut sodīt Jaunupu par ātruma pārsniegšanu. Par balsoja 76 deputāti, pret – pieci, viens atturējās.

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa respektē partijas biedra Jaunupa lēmumu nolikt Saeimas deputāta mandātu, tomēr aicina viņu palikt ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, informēja ministres preses sekretārs Sandris Sabajevs.

“Es respektēju un cienu Jaunupa lēmumu nolikt deputāta mandātu situācijā, kad viņa rīcības ētiskums sabiedrībā tika apšaubīts. Uz šādu rīcību ir spējīgs tikai tāds cilvēks, kuram ir augstas morāles un ētikas prasības pret sevi. Tomēr es esmu aicinājusi viņu neatstāt ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, jo viņš līdz šim ir godprātīgi pildījis šī amata pienākumus un vēlos turpināt sadarbību ar viņu,” pauž tieslietu ministre.

Jau ziņots, ka Ceļu policisti pieķēruši Saeimas deputātu Jaunupu, kad viņš ar tēvam, Rīgas domes deputātam Modrim Jaunupam piešķirto dienesta auto braucis pa Liepājas šoseju ar ātrumu 126 kilometri stundā (km/h), vairāk nekā par 30km/h pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. M.Jaunups izmanto “Rīgas satiksmei” piederošo dienesta auto kā uzņēmuma Iekšējā kontroles dienesta vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!