Foto: LETA
Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) birojā patlaban ir brīvas divas padomnieku vietas politiskajos un sabiedrisko attiecību jautājumos, pastāstīja Āboltiņas biroja vadītāja Gunda Reire.

Līdz šim Saeimas priekšsēdētājas padomnieks politiskajos jautājumos bija viens no "Vienotības" līderiem Edgars Jaunups, bet viņš nolēmis šo amatu atstāt, lai varētu aktīvāk darboties pie "Vienotības" partijas izveidošanas, skaidroja Reire.

Savukārt Āboltiņas padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos līdz šā gada augustam bija Aleksis Jarockis, kurš tagad vada Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļu

Plānots, ka padomnieks ārlietu jautājumos arī turpmāk būs Uģis Bambe, ar kuru patlaban panākta mutiska vienošanās par darba attiecību turpināšanu, stāstīja Reire.

Saeimas priekšsēdētājas biroja vadītāja norādīja, ka abas brīvās padomnieku vietas plānots aizpildīt. Attiecībā uz šo amatu kandidātiem ieceres jau esot, bet pagaidām tās netikšot atklātas.

Kā ziņots, Āboltiņa bija 10.Saeimas priekšsēdētāja un šo amatu saglabāja arī 11.Saeimā. Saeimas priekšsēdētājas biroju turpinās vadīt Reire.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!