Partija "Jaunie demokrāti" (JD) piektdien Augstākajā tiesā (AT) apstrīdējusi 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus, portālu "Delfi" informēja JD līderis Māris Gulbis.
Neraugoties uz iesniegumu tiesā jaunā Saeima varēs saiet uz pirmo sēdi un sākt darbu valdībā, portālam "Delfi" skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa.

JD uzskata, ka 9.Saeimas vēlēšanas ir notikušas negodīgi, norāda Gulbis.

Gulbis uzsver, ka gan Tautas partija (TP), gan Latvijas Pirmās partijas un Latvijas ceļa apvienība (LPP/LC) uzskatīja sevi par "vienlīdzīgākām" starp vienlīdzīgiem un, izmantojot trešo personu - biedrības "Pa Saulei" un "Sabiedrība par vārda brīvību" starpniecību, vēlēšanas padarīja negodīgas.

Jau ziņots, ka pašreizējā valdošā koalīcija – TP, ZZS un LPP/LC - ieguvusi 9.Saeimas vēlēšanās 51 deputātu mandātu no 100 un vienojusies veidot arī nākamo valdību, par premjeru izvirzot pašreizējo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti.

Koalīcijas partijas ir tikušas ar abiem partneriem TB/LNNK un JL. Šobrīd nav skaidrs, kurai no partijām tiek dota priekšroka, jo valdošā koalīcija vispirms veidos nākamās valdības deklarāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!