Foto: AFP/Scanpix
Pastiprinot potenciālo kūlas ugunsgrēku teritoriju uzraudzību, Jēkabpilī jau tuvākajā nākotnē plānots lemt par bezpilota lidaparātu jeb dronu izmantošanu.

Kā informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Serkova, šī gada martā Jēkabpilī ir reģistrēti 32 pērnās zāles degšanas gadījumi. Saprotot to, ka kūla ir radusies tāpēc, ka attiecīgais nekustamais īpašums nav ticis pienācīgi apsaimniekots, Pašvaldības policija 2016.gada vasarā un rudenī pievērsīs pastiprinātu uzmanību zāles nenopļaušanai īpašumos Jēkabpilī.

Situācija saistībā ar kūlas dedzināšanu pilsētā tika pārrunāta, Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektoram Guntaram Gogulim tiekoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas komandieri Dzintaru Cvilikovski, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieku Rolandu Bērziņu un Jēkabpils pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli.

Tikšanās gaitā tika precizētas Jēkabpils teritorijas, kurās visbiežāk tiek dedzināta kūla. Amatpersonas secinājušas, ka sērga visizplatītākā ir Madonas, Ledus, Nameja ielas pieguļošajās teritorijās, kā arī Daugavsalā. Izpilddirektoram tika sniegta informācija arī par dienestu savstarpējo sadarbību kūlas ugunsgrēku novēršanā, personu sodīšanā. Sarunas gaitā tika secināts, ka lielāka uzmanība ir jāvelta preventīvajam darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!