Foto: Reuters/Scanpix
Jēkabpilī notikušajā apšaudē nošautā policista ģimenei pienākas pabalsts 50 000 latu apmērā, portālam "Delfi" apliecināja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Pabalsts likumsargiem pienākas gadījumos, ja viņi, pildot dienesta pienākumus, tiek nogalināti, ievainoti vai sakropļoti, un to nosaka likums.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu bojāgājušo policistu apbedīs par valsts budžeta līdzekļiem un viņa tuviniekiem pienākas pabalsts 50 000 latu apmērā.

Savukārt pakaļdzīšanās laikā ievainotie policisti saņems vienreizēju pabalstu, kura apmēru nosaka Ministru kabinets.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs nošautā policista ģimenei un cietušajiem izteicis līdzjūtību.

Salcevičs augstu novērtē policijas augsto profesionalitāti noziedznieku aizturēšanā. Tuvākajā laikā pašvaldība lems par finansiālu atbalstu bojāgājušā policista tuviniekiem un cietušajiem likumsargiem, portālam "Delfi" apliecināja domes pārstāve Elīna Bite.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē. Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!