Foto: Publicitātes foto
Jēkabpilī ekspluatācijā nodots Kena parks, kura pārbūve izmaksājusi 274 445 eiro, informēja pašvaldības pārstāvji.

Ekspluatācijā pieņemta Kena parka pārbūve Vienības ielā 4 un 4A. Projekta kopējās izmaksas ir 274 445 eiro. Būvdarbus veica SIA "Erbauer group", būvuzraugs objektā bija SIA "LA Konsultants", bet būvprojekta izstrādātājs - pilnsabiedrība "Austrumi PB".

Projektā veikta Kena parka pārbūve, labiekārtojot parka teritoriju, kā arī pārbūvējot esošo skatuvi ar laukumu skatītājiem. Objekta būvdarbu laikā tika veikti estrādes demontāžas darbi, estrādes pamatu liešana, sienu, karkasa uzstādīšana, estrādes jumta un seguma uzstādīšana. Tāpat veikti iekšējie apdares darbi, ārējo elektrotīklu ievilkšana, apgaismojuma uzstādīšana, lietus kanalizācijas ierīkošana. Projekta gaitā labiekārtota parka teritorija, izgatavoti un uzstādīti soli, metāla kulises un afišu stends.

Estrādes teritorija nožogota ar atbalsta sienu, uz kuras izveidotas pergolas no metāla konstrukcijām. Izmantotie metāla ažūrie raksti izvēlēti ar atsauci uz neogotiku, ņemot vērā, ka estrādes fonu veido bijusī Kena muiža, kas ir vienīgā neogotikas celtne Jēkabpilī.

Tāpat veikta betona bruģakmens seguma izbūve, granīta plākšņu ieklāšana, kā arī dekoratīvo stādījumu izveidošana, zālāja atjaunošana un kokaugu stādīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!