Bijušais iekšlietu ministrs, Saeimas deputāts Ēriks Jēkabsons paziņojis par aiziešanu no Latvijas Pirmās partijas (LPP), pēc tam, kad partijas valde paziņoja, ka apspriedīs viņa izteikumus par to, ka LPP pārtop par viena cilvēka, satiksmes ministra Aināra Šlesera partiju.
Jēkabsons portālam “Delfi” skaidroja, ka viņa uzskati ar partijas vadību nesakrīt jau kādu laiku un pēc jaunā gada Jēkabsons bija plānojis apspriesties ar partijas valdi par šo situāciju, taču tā kā notikumi attīstījās tik strauji un partijas valde uzskatījusi, ka viņa izteikumi ceļ neslavu partijai, Jēkabsons nolēmis izstāties no partijas jau tagad.

Jēkabsons uzskata, ka partijas valdes lēmums apspriest viņa “maigos” izteikumus presē tikai apliecina to, ka šī partija kļūst par viena cilvēka partiju.

Bet runājot par partijas slavu, Jēkabsons norāda, ka tāda lieta kā partijas slava eksistējusi tikai padomju savienībā, bet mūsdienās, jo vairāk konstruktīvas kritikas, jo labāk.

Jēkabsons skaidroja, ka aiziet no partijas viņš nolēmis, lai nemocītu sevi un partiju, taču šis viņam nav bijis viegls lēmums, jo viņš bija arī viens no LPP dibinātājiem, taču no partijas viņš aizejot bez rūgtuma sirdī.

Runājot par turpmākajām politiskajām gaitām Jēkabsons paskaidroja, ka paliks Saeimas deputāts, bet kur vedīs viņa tālākie politiskie ceļi viņš pagaidām nezinot.

“Delfi” jau ziņoja LPP valde trešdien vakarā plāno kārtējo reizi apspriest savu biedru publiskus izteikumus – šoreiz par bijušā iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona izteikumus par to, ka LPP pārtop par viena cilvēka, satiksmes ministra Aināra Šlesera partiju.

Tiesa, valdes darba kārtībā nav jautājumu par sankcijām pret Jēkabsonu vai viņa izslēgšanu no partijas. Valde tikai plāno apspriest viņa publiskos izteikumus un uzklausīt Jēkabsona viedokli nepastarpināti, portālam “Delfi” sacīja partijas pārstāvis Edgars Vaikulis.

Jēkabsons laikrakstam “Diena” pauda, ka LPP no mācītāju partijas ir kļuvusi par viena cilvēka - Aināra Šlesera partiju.

Jēkabsons ar Šleseru ne tikai kopā dibināja LPP, bet bija arī seni draugi. Šlesers viņu pārliecināja atgriezties no Amerikas Latvijā.

Par Jēkabsonu LPP valde arī sprieda drīz pēc viņa demisijas, pēc tam, kad publiski izskanēja pārmetumi par slepenās informācijas noplūdi no Nacionālās drošības padomes. Toreiz izskanēja, ka partija varētu aicināt Jēkabsonu nolikt Saeimas deputāta mandātu, tomēr tas nenotika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!