Foto: PantherMedia/Scanpix

Vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no piektā stāva balkona Jelgavā, Dambja ielā, nocēluši piecgadīgu meitenīti, kura saukusi pēc palīdzības.

Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce informēja, ka ceturtdien plkst.9.09 saņemts izsaukums, ka Dambja ielā uz daudzdzīvokļu nama piektā stāva balkona atrodoties bērns, kurš saucot pēc palīdzības. Izsaucējs bija kāds kaimiņu nama iedzīvotājs.

Ierodoties pašvaldības policija guva apstiprinājumu ziņotajam. Tika konstatēts, ka meitene dzīvoklī atrodas viena. Meitenes mātes atrašanās vietu noskaidrot neizdevās.

VUGD darbinieki, pa izbīdāmām kāpnēm uzkāpjot uz balkonu, nocēla meiteni un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādei. Pēc mediķu apskates meitenīte tika nogādāta Jelgavas krīzes centrā, un par notikušo tika informēta Jelgavas pilsētas bāriņtiesa.

Bāriņtiesas priekšsēdētāja Irisa Guntra Turčinska pastāstīja, ka arī piektdien bērns joprojām atrodas krīzes centrā, un bāriņtiesa noskaidro notikušā apstākļus. Pagaidām nekāda lietvedība bāriņtiesā vēl nav sākta, un turpinās izmeklēšana, ņemot vērā, ka šīs meitenes ģimene agrāk nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 172.4.pants nosaka, ka par bērna, kas nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības, ja to izdarījuši vecāki vai personas, kas viņus aizstāj, - izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz septiņdesmit eiro. Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no 70 līdz 210 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!