Foto: Pārtikas veterinārais dienests

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem SIA "Triom" noliktavā Jelgavā atklājis vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka SIA "Triom" preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem – lielveikaliem "Maxima" un "Rimi", "Mego", "Elvi".

PVD inspektori, veicot pārbaudi noliktavā, konstatējuši dažādus krāsu noņēmējus, šķīdinātājus un citas palīgierīces, kuras izmantotas oriģinālā marķējuma likvidēšanai. Tāpat izņemti 26 dažādi spiedogi un spiedogu sagataves ar datumiem un partiju numuriem, kas izmantoti pārtikas preču pārmarķēšanai.

No noliktavas izņemtas gandrīz 10 tonnas dažādu saldumu – konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš.

Noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana – preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Par uzņēmuma darbības apjomiem liecina gan uzņēmuma izmantotais tehniskais nodrošinājums, gan precīzais izpildījums. Dienestā skaidro, ka šī ir vērienīgākā pārtikas preču pārmarķēšana, kādu PVD jebkad atklājis.

PVD ir uzsācis preču atsaukšanu no tirdzniecības tīkliem visā Latvijā.

Šobrīd SIA "Triom" darbība ir apturēta un ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Kā liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija, "Triom" 2015. gadā strādāja ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 5788 eiro.

Uzņēmums dibināts 2003. gadā, tā pamatkapitāls ir 72 420 eiro. "Triom" īpašnieki ir uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Potaņins, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Zakrevskis un Vasilijs Zaverjuha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!