Foto: AFP/Scanpix/LETA
Klimata pārmaiņas Latvijā jau notiek un kļūst aizvien intensīvākas, tādēļ sabiedrībai un tautsaimniecībai ir jāpielāgojas, par to liecina Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pētījumi. Zinātnieki uzsver, ka Latvijā būtiski ne vien intensificēt emisiju ierobežošanu, bet arī uzlabot klimatnoturīgumu.

Publiskā diskusija "Kāda ir klimata pārmaiņu realitāte Latvijai – tās cilvēkiem un ekonomikai" notiek Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa pārstāvju pirmās vizītes Baltijas valstīs laikā. Vizīti organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru. Portāls "Delfi" piedāvā zinātnieku diskusijas video tiešraidi.


Diskusijā par klimata pārmaiņu globālās un lokālās ietekmes, pielāgošanās nepieciešamību stāstīs Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa darba grupas līdzpriekšsēdētājs. Par līdzšinējām un nākotnes klimata pārmaiņām Latvijā vēstīs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu daļas vadītājs Andris Vīksna. Piedalīsies arī citi nozares speciālisti.

Politiku un pasākumu koordinācijas nolūkā šogad plānots apstiprināt Latvijas pielāgošanās klimata pārmaiņām stratēģiju, turklāt nozarēm līdz šāgada beigām būs jāvienojas par Latvijas siltumnīcefekta gāzu emisiju un piesaistes mērķu izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!