Foto: AFI

Šovasar varētu mainīties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība – savu amatu varētu atstāt pašreizējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, bet viņas vietā varētu nākt kāds no esošajiem trim VID ģenerāldirektora vietniekiem, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem valdībā un VID, piektdien vēsta portāls pietiek.com.

Iespēju, ka Jezdakova patiešām varētu aiziet no VID ģenerāldirektora amata portālam "Delfi" apstiprināja arī cits avots, kurš ieņemamā amata dēļ ir labi informēts par norisēm Finanšu ministrijā un svarīgākajās tās pakļautībā esošajās iestādēs.

Viņš portālam "Delfi" pastāstīja, ka Jezdakova amatu plānojot atstāt labprātīgi.

Avots gan vienlaikus atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad VID ģenerāldirektore pieļauj šādu iespēju.

"Viņa varēja parādīt sevi no labākās puses, ieņemot VID ģenerāldirektora vietnieka amatu un vadot pārvaldi, taču VID ģenerāldirektoram ir citi pienākumi. Iespējams, viņa nejūtas īsti komfortabli, esot publiska persona," skaidroja amatpersona, norādot, ka pat pēc aiziešanas no ģenerāldirektora amata Jezdakova, visticamāk, turpinātu strādāt VID sistēmā.

Savukārt VID portālam "Delfi" uzsvēra, ka Jezdakova no 13.maija plāno doties mēnesi garā atvaļinājumā un pēc tā viņa plāno atgriezties darbā. Turklāt jūlijā viņai esot ieplānots komandējums.

"Pietiek.com" vēsta, ka speciāli Jezdakovai varētu tikt izveidots īpašs VID vadības padomnieces amats. Savukārt VID ģenerāldirektora amatā, iespējams, esot plānots iecelt kādu no pašreizējiem Jezdakovas vietniekiem – Ināru Pētersoni, Tāli Kravali vai Kasparu Čerņecki. Tādējādi esot plānots izvairīties no nepieciešamības rīkot konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu, pieļauj portāls.

Savukārt "Delfi" avots apgalvo, ka: "Pagaidām neviens (Jezdakovas) vietā netiek meklēts."

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta vadītājs Aleksis Jarockis portālam "Delfi" teica, ka pagaidām Jezdakova nav informējusi finanšu ministru Andri Vilku (V) par vēlmi atstāt amatu un jautājums par VID ģenerāldirektora nomaiņu patlaban nav ministra darba kārtībā.

Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010. gada marta. Viņa amatā tika iecelta laikā, kad Finanšu ministriju vadīja Einars Repše (JL). Pirms tam Jezdakova bija toreizējā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!