Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova pagaidām negrasās pamest VID vadību.

Jezdakova trešdien žurnālistiem uzsvēra, ka šāda jautājuma pašlaik viņas darba kārtībā neesot un tās esot baumas. Ja viņa tomēr nolems pamest VID ģenerāldirektores krēslu, tad vispirms par to informēs finanšu ministru Andri Vilku.

"Es jau minēju – tiklīdz es izdomāšu kaut ko tik radikālu, es, protams, par tādu lēmumu pirmām kārtām pastāstīšu finanšu ministram. Ministram es tādu priekšlikumu neesmu izvirzījusi, un patlaban manā darba kārtībā šis jautājums nepastāv," teica Jezdakova.

Arī Vilks medijos izskanējušās ziņas, ka Jezdakova varētu pamest VID ģenerāldirektores amatu, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" nodēvēja par baumām.

"Esmu dzirdējis baumas, bet ar mani neviens nav runājis. Šodien man būs tikšanās, un tad es pārprasīšu, vai viņa tā domā, vai nedomā, vai tās ir kārtējās baumas, kas visu laiku cirkulē apkārt. Un, ja tā ir, tad kāds ir tas iemesls.." norādīja Vilks.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Agnese Beļkeviča sacīja, ka trešdien notikusi regulārā iknedēļas finanšu ministra tikšanās ar Finanšu ministrijas un iestāžu vadītājiem, tostarp VID ģenerāldirektori. "Iknedēļas sarunas ietvaros tika pārrunāts pēdējos mēnešos paveiktais – sešu mēnešu budžeta izpilde, sākumdeklarēšanās, kā arī šodienas [trešdienas] preses konferences gaita. Tika pārrunātas arī turpmākā darba prioritātes un risinājumi, piemēram, par darba uzlabošanu ēnu ekonomikas apkarošanas jomā un citiem jautājumiem, kur nepieciešama aktīva VID iesaiste," teica Beļkeviča.

Viņa arī pastāstīja, ka sarunas gaitā Jezdakova vēlreiz apstiprinājusi, ka informācija par viņas amata atstāšanu ir baumas vai interpretācija, un norādīja – ja šāda situācija būs, viņa par to ministram paziņos pirmajam.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka Jezdakova varētu pamest amatu. Jezdakova no 30.jūlija līdz pat septembra sākumam dosies piecu nedēļu ilgā atvaļinājumā, un ir izskanējušās runas par viņas plāniem pēc atvaļinājuma beigām amatā vairs neatgriezties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!