Jezdakova par neveiksmīgo komunikāciju ar LTV saņem aizrādījumu  (28)

Delfi

Foto: AFI

Finanšu ministrs Andris Vilks (V), izvērtējot Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores (VID) Nelijas Jezdakovas neveiksmīgo komunikāciju ar Latvijas Televīzijas raidījuma "De Facto" žurnālistiem un amatpersonas paskaidrojumus par notikušo, nolēmis Jezdakovai izteikt aizrādījumu.

Finanšu ministrija informē, ka ministrs uzskata - Jezdakovas komunikācija ar žurnālistiem ir bijusi nepieņemama un VID ģenerāldirektores rīcība nav bijusi atbilstoša iestādes vadītāja pienākumiem, komunicējot ar masu mediju pārstāvjiem.

Ministrs lūdzis Jezdakovu turpmāk savā darbībā, pildot VID ģenerāldirektora pienākumus, savlaicīgi medijiem sniegt profesionālu viedokli un nepieļaut personiska rakstura piezīmes. 

Jau vēstīts, ka Vilks arī ir neapmierināts ar VID  komunikācijas stratēģiju, un uzdevis iestādei mēneša laikā to uzlabot. Ja dienesta komunikāciju speciālisti nebūs gatavi pārmaiņām, ministrs neizslēdz iespēju mainīt darbiniekus, žurnālistiem otrdien atzina Vilks.

Ministrs uzskata, ka, lai gan VID daudz komunicē, tomēr šai komunikācijai no dienesta puses jākļūst "proaktīvākai". Viņaprāt, dienestam būtu jāmaina komunicēšanas veids, tāpat daudz vairāk par VID notiekošo, īpaši pozitīvajām lietām, sabiedrībai jāskaidro VID vadības līmenī. "Vadība lai runā vairāk. Ja ir pieprasījums, tad ir jārunā," uzsvēra ministrs.

Raidījums "De Facto" svētdien ziņoja, ka Jezdakova vairāk nekā mēnesi mēģinājusi izvairīties no intervijas sniegšanas Latvijas Televīzijai un žurnālistiem nācies iesaistīt pat Vilku un premjeru Valdi Dombrovski (V). Jau pēc notikušās intervijas VID ģenerāldirektore žurnālistam Jānim Gestem likusi nodot sveicienu, ka viņš ir "svoločs" (nelietis - krievu.val.).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!