Foto: AFI

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunais reglaments ar finanšu ministru Andri Vilku ir saskaņots, pastāstīja VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Viņa sacīja, ka reglamenta saskaņošana ilga apmēram mēnesi. "Ir tagad parakstīts," teica VID vadītāja un paskaidroja, ka valdībai par to jālemj nebūs.

Pēc Jezdakovas paustā, būtiskas izmaiņas VID struktūrā nav paredzētas, jo iestādes reorganizācija ir beigusies. Tomēr viņa apliecināja, ka turpmāk VID ģenerāldirektorei būs četri vietnieki līdzšinējo divu vietā. "Es esmu viens cilvēks, kurš vada iestādi, un man ir tikai divi vietnieki. Viens slimo, otrs ir komandējumā, trešais atvaļinājumā - kurš vadīs iestādi? Nu tā nedrīkst, tas ir risks. Tāpēc es lūdzu ministru palielināt vietnieku skaitu un saņēmu atsaucību," viņa paskaidroja.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka VID sagatavojis iestādes reglamenta projektu, kas paredz izmaiņas dienesta organizatoriskajā struktūrā.

Pašlaik VID ģenerāldirektoram ir divi vietnieki - nodokļu un muitas jomās.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!