Foto: LETA

Pļavniekkalna skolas dēļ Jaunā konservatīvā partija (JKP) Ķekavas novada domes sasaukumā atsakās sadarboties ar līdzšinējo mēru Andri Damlicu ("Reģionu alianse"), pastāstīja pašvaldībā ievēlētais Neils Kalniņš (JKP).

JKP sākusi politiskās konsultācijas ar visām iesaistītajām partijām un ievēlētajiem deputātiem, ar kuriem politiskais spēks saskata iespēju sadarboties turpmāk. Partija konsultācijas ar potenciālajiem partneriem cer noslēgt šīs nedēļas laikā, gūstot skaidrību par jaunās koalīcijas aprisēm, mēra amata kandidātiem un rīcības plānu. JKP apņēmusies Ķekavas novada domē ieviest jaunu tradīciju, proti, "neatmest opozīcijas priekšlikumus" tikai politiskās piederības dēļ.

"JKP uzņēmusies līdera lomu, redzam, ka mums ir trīs mēra amata kandidāti. Sarunu procedūrā noskaidrosim, kurš būtu labākais," teica Kalniņš, atklājot, ka JKP mēra krēslā redz viņu pašu, Viktoriju Bairi un Andri Ceļmalnieku.

"Būtiskākā atšķirība, ko darīsim citādāk - vienosimies ne tikai par amatiem, bet arī par konkrētu rīcības plānu nākamajiem četriem gadiem," sacīja Kalniņš. Viņš atzina, ka "skaidri iezīmējas viens cilvēks, ar ko JKP sadarboties nevarēs", piebilstot, ka šī persona ir līdzšinējais pašvaldības vadītājs Damlics.

"Mūs neapmierina tas, ka viņš šodien, saprotot, ka viņa rīcības līdz šim nav vainagojušās ar panākumiem, tomēr ir nolēmis izdarīt visu, lai nojauktu Pļavniekkalna skolu," teica Kalniņš. Viņš norādīja, ka Damlics šodien esot uzdevis izsludināt iepirkumu saistībā ar cenu aptauju, "neskatoties uz to, ka tiesa apmierināja mūsu prasību par būvatļaujas apstiprināšanu, kā arī to, ka konkurss nav realizēts".

"Mūsuprāt, tā ir klajākā iedzīvotāju viedokļa neievērošana, klajš nihilisms. Saprotot, ka viņam vēl ir dažas nedēļas mēra amatā, viņš grib panākt situāciju, ka šī skola tiek maksimāli negatīvi ietekmēta. Par šo esam ļoti pārsteigti. Tas ir fenomenāli, ka kaut kas tāds Latvijā notiek," sašutis bija Kalniņš.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija šodien apstiprinājusi atkārtoto vēlēšanu Ķekavas novadā rezultātus, pastāstīja komisijā. Rezultāti liecina, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) novada domē atņēmusi vienu vietu Latvijas Zemnieku savienībai (LZS). Neskatoties uz to, ka svētdien Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī par LZS sarakstu nobalsoja vairāk, proti, 428 balsstiesīgie vēlētāji, bet par JKP – 343 balsstiesīgie, kopumā pašvaldību vēlēšanās par JKP nobalsojuši 22,83% vēlētāju, tādējādi domē iegūstot piecas vietas.

Ķekavas novada domē JKP pārstāvēs Neils Kalniņš, Andris Ceļmalnieks, Viktorija Baire, Olafs Klūdziņš, Dzintra Medne. No LZS saraksta domē ievēlēti Aigars Vītols, Indra Priede, bet no LZP - Voldemārs Pozņaks. Partiju apvienību no tādiem politiskajiem spēkiem kā "Vienotība", "Politiskā partija "Izaugsme"" un "Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs Juris Žilko un Juris Jerums. Divi deputāti - Andis Damlics un Arnolds Keisters - pārstāvēs "Reģionu aliansi", tāpat divas personas - Gatis Līcis un Agnese Geduševa ievēlētas no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Vēl domē strādās Anastasija Prokopenko no "Saskaņas", Valts Variks no Vidzemes partijas un Andis Adats no partijas "Vienoti Latvijai". Tas nozīmē, ka jaunajā Ķekavas novada pašvaldībā atkārtoti ievēlēti septiņi deputāti - Variks, Keisters, Adats, Ceļmalnieks, Damlics, Vītols un Jerums.

Tāpat ziņots, ka pērn septembra vidū Ķekavas novada dome nolēma nojaukt Pļavniekkalna sākumskolas ēku, lai tās vietā būvētu jaunu. Pļavniekkalna skolas vecāki pirms lēmuma pieņemšanas protestēja pret šo domes ieceri, paužot, ka dome klaji ignorē Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus.

Savukārt domes priekšsēdētājs Andis Damlics (Reģionu alianse) norādīja, ka jautājums ir skatīts jau vairāku gadu garumā, lēmums ir izvērtēts un pārdomāts, turklāt ir uzklausīts vecāku un pedagogu viedoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!