Foto: AFI
Pirmdienas vakarā līdz pulksten 20.30 joprojām nav izdevies lokalizēt Ādažu poligonā izcēlušos ugunsgrēku, apstiprināja Valsts Mežu dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš sacīja, ka dzēšanas darbi joprojām notiek un uguns liesmas tiek dzēstas, izmantojot visu pieejamo ekipējumu. "Nupat aplūkoju situāciju no helikoptera, un jāatzīst, ka nekas iepriecinošs par izveidojušos situāciju nav sakāms. Taču dzēšanas darbi turpinās," sacīja Jaunķiķis, norādot, ka dažviet liesmas izdevies ierobežot, bet citās vietās, vēja dēļ, tās joprojām turpina izplatīties.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Tobrīd atsevišķos laukumos dega virsāji, sausā zāle un sūnas.

Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka platības ierobežošanu, pirmdienas pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās no ierobežotās teritorijas.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās gan VMD transports, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvie transportlīdzekļi, kā arī iesaistījušies Nacionālie bruņotie spēki (NBS), zemessargi, sabiedroto karavīri, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Dzēšana notiek arī no gaisa ar NBS helikopteru, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.

Meža ugunsgrēka dzēšanas darbs tiek organizēts vairākās maiņās. Patlaban neesot iespējams pateikt, cik ilgi dzēšanas darbi turpināsies, jo tas būšot atkarīgs arī no laika apstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!