Foto: DELFI
Sestdienas pēcpusdienā braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem joprojām apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās. Autoceļu attīrīšana no sniega un apstrāde pret slīdi uzsākta pirms plkst.3:00, liecina Latvijas Valsts ceļu apkopotā aktuālā satiksmes informācija.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī pa reģionālajiem autoceļiem. Autoceļi sniegoti, dažviet veidojas sniega sanesumi un sniega - sāls maisījums. Kā ziņo Latvijas Valsts ceļi - brauktuves tīra un apstrādā pret apledojumu.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir pa vietējās nozīmes autoceļiem visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, ar sniega sanesumiem un apledojušas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu apstrāde pret apledojumu, bet prioritāte šeit ir sabiedriskā transporta maršrutiem.

Rīgas apkārtnē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Snieg, autoceļi ir sniegoti.

Ventspils virzienā apmierinoši braukšanas apstākļi ir posmā Kūdra – Strazde un posmā Usma – Ventspils. Autoceļš vietām sniegots, brauktuves notīrītas un apstrādātas pret slīdi.

Liepājas virzienā apmierinoši braukšanas apstākļi ir posmā Apšupes krustojums –Annenieki un posmā Saldus – Skrunda. Vietām snieg, autoceļš sniegots, brauktuves notīrītas un apstrādātas pret slīdi.

Jelgavas un Bauskas virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Snieg, autoceļš sniegots, brauktuves atkārtoti tīra un apstrādā pret slīdi.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Krāslava, posmā Špoģi – Medumi, posmā Jēkabpils – Varakļāni un pa Daugavpils apvedceļu. Vietām snieg, autoceļš sniegots, brauktuves atkārtoti tīra un apstrādā pret slīdi.

Siguldas un Valmieras virzienos apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Līgatne, posmā Murjāņi – Braslas tilts un posmā Stalbe – Strenči. Snieg, autoceļš sniegots, brauktuves notīrītas un apstrādātas pret slīdi.

Ainažu virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Autoceļi ir sniegoti, brauktuves atkārtoti tīra un apstrādā pret slīdi.

Latvijas Valsts ceļi atgādina, ka ziemas uzturēšanas servisa līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!