Foto: LETA

Saeimas deputāti Andrejs Judins un Ints Dālderis parlamenta vēlēšanās kandidēs no partiju apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta un katrs savā vēlēšanu apgabalā būs pretendentu uz parlamentārieša amatu pirmajā pieciniekā.

Kā informēja abi politiķi, Judins startēs Rīgas vēlēšanu apgabalā ar ceturto kārtas numuru, un Dālderis kandidēs arī kā ceturtais tikai Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā.

Savukārt deputāts Aleksejs Loskutovs startēs Rīgas vēlēšanu apgabalā vai nu kandidātu pirmajā desmitniekā vai tuvu tam. Par konkrētu vietu sarakstā vēl būs jālemj politiskajam spēkam, norādīja politiķis.

Judins, Dālderis un Loskutovs iepriekš bija partijas "Kustība "Par!"" biedri, taču politiķi ap 2018. gada sākumu paziņoja par politiskā spēka atstāšanu. Deputāti 12. Saeimā ievēlēti no partijas "Vienotība" saraksta.

Kā ziņots, cita bijusī "Kustības "Par!"" biedre, deputāte Lolita Čigāne, kas pašreizējā saukumā Saeimā arī ievēlēta no "Vienotības", paziņojusi, ka nepiedalīsies rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

13. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!