Foto: LETA
Saeimas deputāti Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs ir izstājušies no nesen dibinātās Kustības "Par!". Savukārt Lolita Čigāne un Ints Dālderis lēmumu par izstāšanos no "Par!" nav pieņēmuši, bet plāno palikt "Vienotības" frakcijā, ceturtdien portālu "Delfi" informēja kustības pārstāvji.

Kustības "Par!" valde pieņēma zināšanai deputātu lēmumu un turpinās darbu pie apvienības izveides, kas ir alternatīva valdošajai koalīcijai, teikts paziņojumā medijiem.

Jau ziņots, ka partijas "Vienotība" frakcijas vadība ceturtdien vienojās ar četriem deputātiem, kuri ir iestājušie partijā "Kustība PAR!", ka viņi paliek "Vienotība" frakcijā un turpina darbu līdz 12.Saeimas pilnvaru beigām, teikts paziņojumā medijiem.

"Esmu patiesi gandarīts, ka mums izdevās vienoties ar deputātiem Lolitu Čigāni, Intu Dālderi, Andreju Judinu un Alekseju Loskutovu par sadarbības turpināšanu "Vienotība" frakcijā līdz 12. Saeimas pilnvaru beigām. Mums jābūt vienotiem it īpaši šobrīd, kad Latvijas valsts starptautiskā reputācija ir apdraudēta un finanšu sektors piedzīvo nopietnu reputācijas krīzi," uzsvēris "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

"Delfi" jau ziņoja, ka partija "Kustība "Par!"" valde turpinās sarunas ar partijām "Izaugsme", "Progresīvie", "Latvijas attīstībai" un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem, informēja partijas pārstāve Amālija Brūvere.

Vienlaikus partija atteikusi sadarbību "Vienotībai". ""Kustība "Par!"" uzskata partiju "Vienotība" par cienījamu partneri, tomēr tās tālākā darbība valdošajā koalīcijā, kā arī virkne programmatisku atšķirību neļauj "Kustībai "Par!"" pievienoties "Vienotības" un reģionālo partiju apvienībai," norādīts partijas izplatītajā paziņojumā.

Līdz ar to "Kustības "Par!"" biedriem, kā skaidro partijā, būtu loģiski turpināt darbu Saeimā kā neatkarīgajiem deputātiem, iepriekš tika norādīts medijiem.

Ziņots, ka pirmdien partija "Vienotība" nosūtīja atklātu vēstuli partijai "Kustība "Par!"" ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!