Foto: AFP/Scanpix
Svētdienas vakarā Juglā, Brīvības gatvē 355/357, kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā saniknota mežacūka uzbrukusi sievietei, kura bija izvedusi pastaigāties savu suni. Suns pēc saķeršanās ar mežacūku nogādāts veterinārajā klīnikā, bet sieviete vērsusies Rīgas domē ar prasību steigšus risināt šo problēmu.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja suņa saimniece Irina, svētdienas vakarā viņa izvedusi pastaigāties savu haskija šķirnes suni. Meža dzīvnieku pagalmā bija pamanījuši jau citi mājas iemītnieki un centās to aizbaidīt ar pirotehniku.'

"Cūka piegāja pie petardes mierīgi, paskatījās kā tā uzsprāgst tai pie deguna, visu apošņāja un devās atpakaļ pie sivēniem," stāsta Irina.
Iespējams, mežacūku tas bija sadusmojis, tāpēc, ieraugot sievieti ar suni, mežacūka metusies viņu virzienā.

"Viņa bija tikai dažus metrus no manis. Mums pagalmā stāvēja vārti bez žoga, es nejauši pazaudēju pavadiņu, tā sapinās un suns aizķērās. Mežacūka uzbruka sunim un sāka ar to cīnīties. Es jau domāju, ka no suņa nekas nepaliks pāri, bet rezultātā stipri cietusi bija tikai tā ķepa. Pati es glābos, aizskrienot pie mašīnām," stāsta cietusī sieviete.

Pēc negadījuma sunim bijusi nepieciešam steidzama vetārsta palīdzība. Klīnikā stāstījuši, ka nedēļas laikā šis jau esot trešais suns, kurš cietis no mežacūkas uzbrukuma. Viens mežacūkas uzbrukums fiksēts arī Ezermalas ielā.

Irina jau vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā un Rīgas domē ar prasību steidzami risināt šo problēmu. "Cūka Rīgas pagalmos jūtas kā mājās, tas kļūst bīstami dzīvībai," domā Irina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!