Visu populārāko partiju reitingi jūlijā ir nedaudz samazinājušies, tomēr būtisku izmaiņu tajos nav, atsaucoties uz "Latvijas faktu" aptaujas rezultātiem, raksta laikraksts "Diena".
Par partiju "Jaunais laiks" jūlijā balsotu 10,8% procenti aptaujāto, bet jūnijā partiju atbalstīja 11,7%. Par politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" jūlijā balsotu 10,4% aptaujāto, savukārt jūnijā vēlmi balsot par šo partiju pauda 10,6%.

Arī Tautas partijas atbalstītāju pulks mazliet sarucis - no 10,1% jūnijā līdz 9% jūlijā. Par apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jūlijā balsotu 8%, bet jūnijā - 8,2% aptaujāto vēlētāju.

Nedaudz krities arī "Saskaņas centra" reitings - no 5,8% jūnijā līdz 5,3% jūlijā. Saeimā iekļūtu arī Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" apvienība, kas jūlijā iegūtu 5,1% vēlētāju atbalstu. Apvienības reitings jūnijā bija 5,5%.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) reitings jūlijā bija 3,1%, savukārt jūnijā gatavību balsot par LSDSP pauda 3,5% aptaujāto. "Jauno demokrātu" reitings jūlijā krities no 2% līdz 1,7%, "Visu Latvijai" iegūtu 1,5% vēlētāju balsu, kas ir nedaudz vairāk nekā jūnijā, kad partiju atbalstīja 1,4% aptaujāto. Par apvienību "Dzimtene" balsotu 1% aptaujāto, salīdzinot ar 1,3% jūnijā.

Laikraksts "Diena" raksta, ka 21% no aptaujātajiem nav izlēmuši, par ko balsot, bet 11% nepiedalītos vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!