Foto: Saeimas administrācija

Jūnijā Saeimas deputātiem atalgojumā tika izmaksāti 116 804 lati pēc nodokļu nomaksas, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Jūnijā vienam no parlamentāriešiem - Ingmāram Čaklajam (V) - atalgojums netika izmaksāts. Čaklais veselības problēmu dēļ izbraucis ārpus Latvijas un rudenī plāno atgriezties darbā Saeimā, tomēr varētu arī nolikt deputāta mandātu, ja veselības jautājumu neizdosies atrisināt. Iepriekš arī Saeimas Prezidijs atlika lemšanu, vai attaisnot Čaklā parlamenta sēdes kavējumu jūnijā, jo tika iesniegta ārzemju ārsta zīme brīvā formā, taču saskaņā ar noteikumiem deputāts būtu jāaicina iesniegt slimības lapu.

Savukārt vislielāko atalgojumu - 3510 latu - jūnijā saņēma Ilona Jurševska (ZZS). Jūnijā Saeima atjaunoja Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) deputātes mandātu, kuru viņa bija nolikusi uz dzemdību un daļēja bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Līdz Reiznieces-Ozolas mandāta atjaunošanai parlamentā darbojās Jurševska.

No citiem deputātiem lielāku atalgojumu jūnijā, tāpat kā citos mēnešos, saņēma Saeimas Prezidija locekļi - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), kuras atalgojums bija 1711 lati, Saeimas priekšsēdētājas biedri Inese Lībiņa-Egnere (RP) un Andrejs Klementjevs (SC) maijā saņēma atalgojumu attiecīgi 1613 un 1511 latus, Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) - 1528 latus un Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS) - 1471 latu.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, samaksa par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, samaksa par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Kā ziņots, janvārī Saeimas deputātiem atalgojumā tika izmaksāti 111 873 lati pēc nodokļu nomaksas, februārī - 110 788 lati, martā - 112 215 lati, aprīlī - 113 841 lats, bet maijā - 112 851 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!