Foto: LETA

12.Saeimā no "Vienotības" saraksta ievēlētais Jānis Junkurs nolēmis atteikties no deputāta mandāta, tādējādi paverot ceļu uz Saeimu "Vienotības" līderei, Kurzemē uzreiz aiz strīpas palikušajai Solvitai Āboltiņai.

Junkurs no Saeimas deputāta mandāta atsakoties, jo esot saņēmis darba piedāvājumu ārpus Latvijas. Kā skaidro Saeimas Preses dienestā, deputāts nevar atteikties no mandāta, pirms viņš to ir saņēmis. Proti, vispirms Junkuram būtu jānodod deputāta svinīgais solījums un tikai tad viņš varētu mandātu nolikt. Ja Junkurs uz 12.Saeimas pirmo sēdi neieradīsies, tad tas nenozīmēs, ka viņa mandātu varētu saņemt kāds cits.

"Kopš 4.oktobra publiskajā telpā ir izskanējušas plašas spekulācijas un nepatiesi apgalvojumi par iemesliem, kuru dēļ esmu ticis ievēlēts 12.Saeimā, kā arī dažādi vērtējumi par manām tiesībām pildīt Saeimas deputāta amata pienākumus," paziņojumā medijiem skaidro politiķis.

Viņš izsaka pateicību Kurzemes reģiona vēlētājiem, kas Saeimas vēlēšanās pauda atbalstu partijai "Vienotība" un viņam personīgi, "taču vienlaikus vēlos informēt, ka saņemot darba piedāvājumu ārpus Latvijas, esmu nolēmis atteikties no 12.Saeimas deputāta mandāta".

"Rēķinoties ar mazo varbūtību tikt ievēlētam 12.Saeimā, jau vasarā sāku apzināt citas darba iespējas un šobrīd esmu nolēmis pieņemt man izteikto darba piedāvājumu ārpus Latvijas," teikts paziņojumā.

Viņš pauž pārliecību, ka lēmums ir koleģiāls attiecībā pret partijas biedriem un godīgs arī pret vēlētājiem. "Atvainojos ikvienam vēlētājam, kuram mans lēmums, vai publiskajā telpā izskanējušās spekulācijas, liek šaubīties par savu izvēli, vēlēšanās balsojot par partiju "Vienotība" un mani tai skaitā."

Junkurs gan uzsver, ka, neskatoties uz lēmumu atteikties no Saeimas deputāta mandāta, joprojām paliek uzticīgs partijai "Vienotība" un tās ideāliem. "Iespēju robežās arī turpmāk centīšos sniegt savu atbalstu "Vienotībai" un tās iniciatīvām Kurzemē," viņš raksta.

Junkurs 12.Saeimas vēlēšanās kandidēja no "Vienotības" saraksta Kurzemes apgabalā, pēc plusu un svītrojumu saskaitīšanas apsteidzot partijas līderi Solvitu Āboltiņu, kura šajā vēlēšanu apgabalā palika uzreiz "aiz strīpas". Junkurs, startējot no 10.pozīcijas, apsteidza arī politiķi Intu Dālderi un "Vienotības" sarakstā ierindojās otrajā vietā.

Junkuram, tāpat kā vairākiem citiem "Vienotības" deputātu kandidātiem, partijas iekšienē tiek pārmesta ar partiju nesaskaņota individuālā vēlēšanu kampaņa.

Junkurs pēc vēlēšanām parlamentā nebija manīts, un saviem kolēģiem ziņojis, ka ir saslimis. Šajā laikā Junkurs par neattaisnotu Saeimas sēžu kavēšanu zaudēja 40% no darba algas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!