Foto: DELFI
Pirmdien, 27. jūlijā, pulksten 20:18 Krasta apsardzes dienests pieņēmis lēmumu pārtraukt uz sēkļa uzskrējušās jahtas "Victoria" glābšanas operāciju, portālu "Delfi" informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienestā.

Lēmums par glābšanas operācijas pārtraukšanu pieņemts, jo Krasta apsardzes kompetencē ticis izdarīts viss nepieciešamais operācijas veiksmīgai norisei. Patlaban jahtas locekļiem briesmas nedraudot, savukārt pati jahta neradot vides piesārņojumu, skaidro Krasta apsardze. Līdz ar to jahtas īpašniekam jāuzņemas tālākā atbildība par peldlīdzekļa pārvietošanu.

Apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi.

Jau ziņots, ka pirmdien pulksten 5:20 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēmis informāciju, ka netālu no Ovišu bākas Latvijas jahtai "Victoria" norauts enkurs un tā ir uzskrējusi uz sēkļa. Uz jahtas atradušies divi cilvēki.

Koordinācijas centrs pēc informācijas saņemšanas norīkoja Krasta apsardzes dienesta dežūrkuģi KA-14 "Astra" un mobilo glābšanas moduli ar laivu doties uz notikuma vietu un sākt glābšanas darbus.

Apkalpes locekļi nebija cietuši un viņiem briesmas nedraudēja. Savukārt pašu glābšanas operāciju apgrūtināja 2,5 metru augsti viļņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!