Foto: LETA

Par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju trešdien ievēlēta Daiga Jurēvica, informēja pašvaldībā.

Viņa jau bija pašvaldības vadītāja līdz pagājušā gada 16. decembrim, kad piedzīvoja neuzticības balsojumu un tika atbrīvota no amata, un viņas vietā iecelts Imants Krastiņš.

Pašvaldības pārstāve Ilze Cerbule informēja, ka par viņas kandidatūru balsoja deputāti Genovefa Kozlovska, Rolands Laveiķis, Pjotrs Špakovs, Ilze Tjarve, Edgars Sliede, Eva Odziņa, Daiga Kalnbērziņa, kā arī pati Jurēvica.

Par domes priekšsēdētājas vietnieci ar astoņām balsīm "par" tika ievēlēta Genovefa Kozlovska. Par viņas ievēlēšanu nobalsoja tie paši deputāti, kuri atbalstīja Jurēvicas kandidatūru priekšsēdētājas amatā.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu, kā arī no amata pienākumu veikšanas atcēla priekšsēdētaja vietnieku ciemu attīstības un sociālo lietu jautājumos Edgaru Sliedi, priekšsēdētaja vietnieku uzņēmējdarbības un sadarbības ar Rīgas pilsētu lietu jautājumos Eduardu Burģeli un priekšsēdētaja vietnieku vides aizsardzības, sporta un izglītības lietu jautājumos Robertu Raimo.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā novada domes sēdē tika atbalstīts sešu deputātu iesniegtais pieprasījums atcelt Krastiņu. Šāds lēmums pieņemts, astoņiem deputātiem – Jurēvicai, Genovefai Kozlovskai, Rolandam Laveiķim, Pjotram Špakovam, Ilzei Tjarvei, Edgaram Sliedem, Evai Odziņai un Daigai Kalnbērziņai – balsojot "par".

Jautājums par Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Krastiņa atcelšanu no amata domes sēdes darba kārtībā tika iesniegts īsi pirms kārtējās domes sēdes, kas sākās pulksten 9. Minēto pieprasījumu iesniedza domes deputāti Jurēvica, Genovefa Kozlovska, Rolands Laveiķis, Pjotrs Špakovs, Eva Odziņa un Daiga Kalnbērziņa.

Lai vēlētu jaunu mēru, trešdienas pēcpusdienā tika sasaukta domes ārkārtas sēde.

Jurēvica pauda, ka līdzšinējais pilsētas mērs Krastiņš "mēneša laikā pierādījis, ka nespēj vadīt domi".

"Krastiņš paguva vienpersoniski palielināt pašvaldības kredītsaistības, viņa laikā no domes aizgāja divi vadoši speciālisti, bet no izsludinātās demokrātijas nebija ne vēsts. Pārējiem deputātiem nevajadzēja ilgu laiku, lai to visu aptvertu," sacīja deputāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!