Foto: Publicitātes foto

Daigas Jurēvicas (LZS) atgriešanās Carnikavas novada domes priekšsēdētājas amatā ir "politiski angažēts apvērsums", kas tika sarunāts vēl decembrī, dažas dienas pēc viņas gāšanas, sacīja trešdien no priekšsēdētāja amata atceltais Imants Krastiņš (LRA).

Viņš norādīja, ka Jurēvicai, izmantojot viņam nezināmus argumentus, jau dažas dienas pēc domes sēdes pērn decembrī, kad viņa tika gāzta, izdevies divus deputātus, kuri iepriekš balsoja par Jurēvicas atcelšanu, - Ilzi Tjarvi un Edgaru Sliedi - pierunāt nobalsot par viņas atgriešanos amatā. "Viņi jau decembrī sāka gatavoties janvāra domes sēdei," sacīja Krastiņš.

Tāpat viņš norādīja, ka neviens no publiskajā telpā izskanējušiem argumentiem, uz kuru pamatojuma viņš atcelts no amata, neatbilst patiesībai. "Es esot vienpersoniski lēmis uzņemties kredītsaistības vairāku miljonu eiro apmērā, kas pat juridiski nav iespējams, arī par demokrātijas nenodrošināšanu nav taisnība, abi deputāti, kas papildus nobalsoja par Jurēvicas iecelšanu, vienmēr tika aicināti darboties," pauda Krastiņš.

Viņš norādīja, ka ar vakardienas lēmumu domes sēdē pusratā pārtraukta budžeta sagatavošana, kā arī uzsvēra, ka šajā laikā nav pamatojuma runāt ne par viņa vadītās domes labajiem, ne sliktajiem darbiem, jo dažu nedēļu laikā vienkārši neko nebija iespējams paspēt paveikt.

Vaicāts, vai viņš jau pērn decembrī zinājis, ka pēc mēneša zaudēs priekšsēdētāja amatu, Krastiņš sacīja, ka nojautis. "Es centos pierādīt ar darbiem, gribēju izvest pašvaldību no finansiālās krīzes, jo nauda arvien tērēta tikai administratīvajam aparātam un pašu vēderiem, kas man nav pieņemami," pauda politiķis.

Vaicāts, vai turpmāk plāno ko darīt, iespējams, atkal rosināt priekšsēdētāja nomaiņu, Krastiņš atbildēja, ka viņam svarīgs novada tēls, tādēļ tuvākajā laikā viss varētu "palikt, kā ir". "Es domāju, ka Tjarve un Sliede vairs neko nedarīs, ceru, ka nemetīs atkal kažoku uz otru pusi," komentēja Krastiņš. "Pats neesmu gatavs piedalīties politiskās vienošanās, iet pret saviem principiem," sacīja bijušais Carnikavas vadītājs.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka pērnā gada nogalē par priekšsēdētāju ievēlēts ar deviņu deputātu atbalstu, bet Jurēvica - ar astoņu - minimālo balsu skaitu.

Kā ziņots, par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju vakar ārkārtas sēdē ievēlēta pirms vairākām nedēļām no šī amata atsauktā Jurēvica.

Kā informēja Carnikavas domes pārstāve Ilze Cerbule, par Jurēvicu balsojuši astoņi deputāti - Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (VL-TB/LNNK), Tjarve un Sliede, kā arī pati Jurēvica.

Domes ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja arī par triju domes priekšsēdētāja vietnieka amatu likvidēšanu un vienas vietnieka amata vietas izveidošanu. Par Carnikavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Kozlovska.

Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Krastiņš vakar atcelts no amata, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu. Par viņa atcelšanu nobalsoja astoņi deputāti. Carnikavas domē strādā kopumā 15 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!