Foto: LETA

Saeimas Juridiskā komisija otrdien vienbalsīgi atbalstīja Arņa Cimdara kandidatūru Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatam, kā arī CVK locekļu amata kandidatūras.

Cimdars otrdien komisijas sēdē norādīja, ka CVK ir daudz darāmo darbu, tomēr divi no tiem ir neatliekamie, proti, vēlēšanu tiesību realizēšana cilvēkiem, kuriem ir tikai personas apliecība un nav pases, kā arī nopietni jādomā par iespējām realizēt šīs tiesības cilvēkiem, kuri uzturas ārvalstīs vai neatrodas savā vēlēšanu apgabalā Latvijā. Cimdars piebilda, ka šo jautājumu risinājumi varētu būt dažādi.

Arī pārējie CVK locekļu amata kandidāti iepazīstināja ar savu redzējumu par CVK prioritātēm.

Partijas "Vienotība" frakcija izvirzījusi pašreizējā pārstāvja CVK Kārļa Kamradža kandidatūru, līdzīgi arī Zaļo un zemnieku savienība uz CVK locekles amatu virza līdzšinējo politiskā spēka pārstāvi Dzintru Kusiņu. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK izvirzījusi pašreizējo CVK sekretāru Ritvaru Eglāju, un partija "Saskaņa" deleģējusi līdzšinējo pārstāvi CVK Aleksandru Maļcevu.

Latvijas Reģionu apvienība kā pārstāvi CVK deleģējusi partijas konsultanti Ingu Vanagu, savukārt partija "No sirds Latvijai" uz amatu CVK izvirzījusi zvērinātu advokāti, deputāta Gunāra Kūtra (NSL) palīdzi Innu Laizāni. CVK locekļu amatam izvirzīta arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Sniedze Sproģe.

Komisija atbalstīja gan Cimdara, gan pārējo CVK locekļu kandidatūras. Par izvirzītajām kandidatūrām Saeimai būs jābalso ceturtdien, 12.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!