Foto: Publicitātes foto

No 1. aprīļa līdz 30. septembrim, iebraucot Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā, atkal spēkā būs iebraukšanas maksa, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas pašvaldības pārstāve Zane Leite.

Iebraukšanas maksa vienai dienai ir nemainīga – divi eiro. Tāpat šogad Jūrmalā arī ir ieviestas izmaiņas ērtākai caurlaižu iegādei.

Kā skaidro Leite, lai mazinātu drūzmēšanos un braucējiem nebūtu jāstāv rindās pie caurlaižu iegādes aparātiem, iebraukšanas maksu varēs samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz pulksten 23:59), kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekš.

Vienas dienas caurlaidi konkrētai dienai var nopirkt mājaslapā, maksājot ar internetbankas starpniecību. Jūrmalas pašvaldības pārstāve atgādina, ka svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Arī mobilo aplikāciju "Mobilly" un "Riga Card" lietotāji par iebraukšanas caurlaidi varēs samaksāt pirms vai arī pēc iebraukšanas pilsētā.

Vienas dienas iebraukšanas caurlaidi varēs iegādāties arī caurlaižu iegādes automātos Priedainē un Vaivaros, maksājot ar karti vai skaidrā naudā. Taču pirms samaksas veikšanas caurlaides iegādes automātā jāievada automašīnas reģistrācijas numurs, jo šogad kontrole būs pilnībā automatizēta, norāda Leite.

Plašāku informāciju par vienas dienas, nedēļas, nedēļas vai perioda caurlaidēm var izlasīt mājaslapā.

Arī šogad autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas, atgādina pašvaldības pārstāve.

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam. Tāpat no nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet šiem autobraucējiem pirms iebraukšanas Jūrmalā ir vai nu jāreģistrē iebraukšana portālā vai, iebraucot pilsētā, jāpiereģistrējas pašvaldības policijas dežūrdaļā Dubultu prospektā 2 Dubultos.

Savukārt jūrmalniekiem, kuriem ir deklarēta dzīvesvietas adrese vai pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, caurlaides uz īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek piešķirtas un reģistrētas informācijas sistēmā automātiski bez maksas, informē Leite. Tāpat arī juridiskajām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek reģistrētas automātiski.

2017. gadāJūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā ieņēmusi 2,68 miljonus eiro. 2017. gada sešu mēnešu periodā – no 1. aprīļa līdz septembra beigām – iegādāts 1,1 miljoni vienreizējo caurlaižu, par 200 tūkstošiem caurlaižu vairāk nekā tajā pašā periodā 2016. gadā. Pagājušajā gadā gandrīz dubultojies to vienreizējo caurlaižu skaits, kuras iegādātas ar mobilo pakalpojumu starpniecību, kopumā 240 tūkstoši.

Jau ziņots, ka iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!