Foto: F64

Pirmdien Jūrmalā ugunsdzēsēji no degošas ēkas izglābuši cilvēku un suni, portālu "Delfi" informē Valts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 16.20 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Kalmju ielu Jūrmalā. Tur liesmas plosījās divstāvu koka mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 15m2 platībā.

No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku un suni. Pulksten 19.13 ugunsgrēks tika likvidēts, skaidro dienestā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, lapseņu pūznis, sodrēji divu ēku dūmvados, sausā zāle, krūmi, kūdra, zaru kaudze, mežs, graudu kaltēšanas iekārta, vieglā automašīna un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Aglonas novada Aglonas pagastā atbrīvoja novaddambja slūžās iestrēgušu bebru, Amatas ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi, bet Stērstu ielā Kalngalē atbrīvoja vieglās automašīnas motora nodalījumā iestrēgušu kaķi.

Kopumā laika posmā no šī gada 17.septembra pulksten 6.30 līdz 18. septembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 46 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!