Foto: LETA

Pēc plašā atkritumu krāvumu ugunsgrēka Jūrmalā piesārņojuma riskam pakļauta teritorija no tirdzniecības centra "Kurši" līdz Slocenes upei. Tur Veselības inspekcija (VI) brīdina nelietot dzeramo ūdeni no akām.

VI informē, ka no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra iegūtā informācija liecina, ka gruntsūdeņu plūsmas virziens ir no notikuma vietas uz Slokas karjera pusi.

Riskam pakļautajā teritorijā Jūrmalas pašvaldības pārstāvji sniegs informāciju katrai mājsaimniecībai individuāli.

Centralizētās ūdensapgādes sistēma nav pakļauta piesārņojuma riskam un šo ūdeni var lietot uzturā, savukārt tuvāko māju individuālajās ūdens ņemšanas vietās Jūrmalas dome organizēs dzeramā ūdens pārbaužu veikšanu, lai pārliecinātos, ka dzēšanas ūdeņu piesārņojums nav nonācis gruntsūdeņos un tālāk aku ūdenī, iepriekš informēja VI.

Detalizētāki inspekcijas ieteikumi ugunsgrēka apkārtnes iedzīvotājiem pieejami šeit.

Jau ziņots, ka 18. jūnijā pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas krāvumiem. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts tikai pēc 60 stundu darba.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

VVD skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 tūkstoši tonnu atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums ''Prima M'' nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!