Foto: LETA
Lai aktualizētu pilsētas teritorijas plānojumu pēc regulējuma izmaiņām teritorijas plānošanas un būvniecības jomā, kā arī nodrošinātu pilsētas attīstības mērķu sasniegšanu, Jūrmalas domē ir sākta pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu izstrāde.

Kā informēja domē, līdz 20.februārim iedzīvotāji, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas tiek aicinātas iesniegt savus priekšlikumus nepieciešamajām izmaiņām. Tos var nosūtīt pa pastu Jūrmalas pilsētas domei Jomas ielā 1/5 Jūrmalā, LV-2015, vai iesniegt personīgi Pilsētplānošanas nodaļā Edinburgas prospektā 75.

Pašlaik spēkā esošais Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojums tika apstiprināts 2012.gada 11.oktobrī, to izstrādāja plānošanas uzņēmums SIA "Grupa 93". Konkursa kārtībā grozījumu izstrādi veiks tas pats uzņēmums. "Grupa 93" plānotājiem ir pieredze daudzu pilsētu, pašvaldību un novadu teritoriju plānojumu izstrādē, tāpat attīstības projektos un vēsturiskā mantojuma izpētē.

Grozījumu izstrādes galvenie uzdevumi ir nodrošināt atbalstu telpiskās attīstības mērķu sasniegšanai un Jūrmalas pilsētas Attīstības programmas 2014.-2020.gadam īstenošanai un saskaņot Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu ar aktuālajām normatīvo aktu prasībām - 2013.gada 30.aprīlī pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem "Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi" un Būvniecības likumu, kas stājās spēkā 2014.gada 1.oktobrī.

Viens no grozījumu izstrādes uzdevumiem ir arī nodrošināt plānojuma iekļaušanu jaunajā vienotajā Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā valsts mērogā. Tas atvieglos ar nekustamā īpašuma pārvaldību saistītās informācijas uzkrāšanu un ērtu tās lietošanu gan speciālistiem - arhitektiem, būvniekiem un plānojumu izstrādātājiem -, gan iedzīvotājiem teritorijas attīstības plānošanas dokumentu un ģeotelpisko datu apskatei, dalībai publiskajās apspriešanās un priekšlikumu iesniegšanai.

Spēkā esošais Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojums, Jūrmalas pilsētas attīstības stratēģija 2010.- 2030.gadam un Jūrmalas pilsētas attīstības programma 2014.- 2020.gadam pieejami vietnē "www.jurmala.lv" sadaļā "Attīstība un būvniecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!