Foto: DELFI Aculiecinieks

kā nav zināms, kādi materiāli sadeguši plašajā ugunsgrēkā Jūrmalā, netālajos dārzos izaugušo produkciju labāk neēst, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Roberts Stašinskis.

Viņš skaidroja, ka ir grūti vērtēt atkritumu ugunsgrēka ietekmi uz cilvēku veselību, jo nav zināms, kas tieši dedzis. Pieņemot sliktāko variantu, ja deguši ļoti toksiski materiāli, toksikologs pieļāva, ka cilvēkiem labāk neēst dārzos izaugušos dārzeņus un augļus.

"Līdz ar pelniem, kas nonāk organismā, cilvēks uzņem dažādas vielas, mēs nezinām, ar ko tas var rezultēties," teica Stašinskis.

Jāņem vērā, ka toksiskās vielas var atstāt ilgtermiņa ietekmi, piebilda RAKUS speciālists.

Jau ziņots, ka 18. jūnijā pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas krāvumiem. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

VVD skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrātas aptuveni 23 tūkstoši tonnu atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums ''Prima M'' nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!