Foto: LETA

Jūrmalas domē par sadarbību vienojusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Saskaņa"; un mēra amatam, visticamāk, tiks virzīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā nonākušais Gatis Truksnis (ZZS).

Pašreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS) apliecināja, ka ir panākta vienošanās starp ZZS un "Saskaņu". Viņa sacīja, ka pašlaik koalīcijas līgumā tiekot pieslīpētas nianses, bet drīzumā tas tikšot parakstīts.

"Esam noteikuši kopīgas pilsētas prioritātes un pilsētas attīstībā iesim kopā vienā solī," sacīja Sproģe. Kā prioritātes viņa minēja sociālā atbalsta programmas uzlabošanu, pilsētas ielu sakārtošanu, komunālo pakalpojumu uzlabošanu, kā arī tūrisma jomas jautājumus.

Politiķe apliecināja, ka mēra amatam, visticamāk, tiks virzīts Truksnis. Sproģe varētu ieņemt domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Domes sēde paredzēta 20.jūnijā.

"Saskaņas" Jūrmalas saraksta līderis Ņikita Ņikiforovs arī apstiprināja, ka abiem politiskajiem spēkiem panākta vienošanās par sadarbību. Viņš piebilda, ka tiek gatavots dokuments, kurā būs iekļautas galvenās prioritārās jomas šajā sasaukumā un darāmie darbi.

Taujāts par atbalstu Truksnim, Ņikiforovs sacīja, ka "Saskaņa" atbalstīs ZZS virzīto kandidātu, uzsverot, ka tas ir ZZS lēmums, ko pieteikt mēra amatam.

Kā ziņots, sākotnēji ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs, tomēr dažas dienas vēlāk savu nostāju mainīja. No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

ZZS iepriekš informēja, ka sadarbībai uzrunājuši nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kura domē ieguvusi divus deputāta mandātus, un partiju "Saskaņa", kura ieguvusi trīs deputāta mandātus. VL-TB/LNNK pauda, ka ir gatava sadarboties ar ZZS tikai tad, ja tā mēra amatam nevirzīs Truksni. Pretējā gadījumā VL-TB/LNNK gatava strādāt domes opozīcijā.

Savukārt partiju apvienība "Tev, Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija pauda, ka ZZS noteikti jāpaliek opozīcijā, bet izrādīja vēlmi sadarboties ar VL-TB/LNNK un atsevišķiem ZZS deputātiem, kuri pārstāv Latvijas Zemnieku savienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!