Pirmajā Jūrmalas domes sēdē piektdien par pilsētas domes priekšsēdētāju ievēlēta “Jauna laika” (JL) saraksta līdere Inese Aizstrauta, portālu “Delfi” informēja JL.
Aizstrauta par pilsētas vadītāju ievēlētā vienā balsošanas kārtā, par viņu nobalsojuši astoņi no 15 Jūrmalas domes deputātiem. Par otro mēra amata kandidātu – līdzšinējo mēru, Latvijas Pirmās partijas (LPP) pārstāvi Juri Hlevicki nobalsoja septiņi deputāti.

Ceturtdienas vakarā JL vienojās par sadarbību Jūrmalas domē ar apvienību “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partija (LSDSP), “Jūrmala - mūsu mājas” un “Mūsu zeme”.

Jūrmalas pašvaldībā vēlēšanās bija vissīvākā cīņa – pilsētā bija iesniegts 21 saraksts, no tiem domē pārstāvēti 11. Lielāko iedzīvotāju atbalstu un trīs vietas domē ieguva JL. TB/LNNK un apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” ieguva pa divām vietām. Vienu vietu ieguva LPP, Tautas partija, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, “Jūrmala - mūsu mājas”, “Mūsu zeme”, “Jaunais centrs”, “Dzimtene” un Tautas saskaņas partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!