Foto: LETA

Lai gan Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) noraidījis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) pārmetumus par normatīvo aktu neievērošanu pastāvīgo komiteju izveidē, piektdien Jūrmalas domes ārkārtas sēde komiteju sastāvs pārvēlēts, informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Truksnis gan paudis pārliecību, ka iepriekšējais domes lēmums bijis politiski korekts, ar deputātu vairākumu sabalansēts un deputātu skaits komitejās bija ievēlēts proporcionāli no katras partijas ievēlētajam deputātu skaitam.

"Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra 3. augusta rīkojuma rezultātā pastāvīgās deputātu komitejas nav tiesīgas pildīt likumā noteiktās funkcijas un pienākumus, un tas būtiski apdraud pārvaldes un pašvaldības darba intereses. Kategoriski nepiekrītu apgalvojumam, ka Jūrmalas domes iepriekšējā lēmumā par pastāvīgajām deputātu komitejām nebūtu ievērota proporcionalitāte un ka Jūrmalā būtu problēmas ar demokrātijas principu ievērošanu, tomēr nevaram atļauties tērēt laiku diskusijām, domei ir jāstrādā, jāpilda tās funkcijas, kas noteiktas likumā, un ko esam solījuši saviem vēlētājiem," sēdē paudis Truksnis.

Jau ziņots, ka Gerhards apturējis Jūrmalas domes lēmumu par pastāvīgo komiteju sastāvu. Iepriekš VARAM lūgusi Jūrmalas pašvaldību pārskatīt domes pastāvīgo komiteju sastāvu, tomēr dome paudusi, ka komiteju ievēlēšana notika atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Domstarpības radās, kad Jūrmalas pilsētas domes koalīcija izslēdza opozīcijas deputātus no dalības Attīstības un vides jautājumu komitejā, Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, kā arī Transporta un mājokļu jautājumu komitejā. VARAM lūdza Jūrmalas domi atkārtoti izvērtēt domes pastāvīgo komiteju locekļu sastāvu, lai nodrošinātu domes darbību atbilstoši likumam "Par pašvaldībām" normām.

Jūrmalas mērs arī norādījis, ka sekos līdzi ģenerālprokurora atzinumam par Salaspili, kurā Gerhards arī apturēja novada domes lēmumu par deputātu komitejām un novada mērs vērsies Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Finanšu komiteju vada domes priekšsēdētājs, kas ir Gatis Truksnis (Zaļo un zemnieku savienība – ZZS). Domes ārkārtas sēdē Finanšu komitejā tika ievēlēti deputāti Rita Sproģe (ZZS), Anita Adijāne (ZZS), Ņikita Ņikiforovs ("Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija), Dagmāra Beitnere-Le Galla ("Tev, Jūrmalai", Jaunā konservatīvā partija), Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai", Jaunā konservatīvā partija) un Andris Čuda (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un brīvībai/LNNK), informē dome.

Pilsētsaimniecības un drošības komitejā tika ievēlēti deputāti Jānis Lediņš (ZZS), Rita Sproģe, Larisa Loskutova ("Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija), Mārtiņš Stulpiņš, Rolands Parasigs-Parasiņš (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un brīvībai/LNNK).

Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komitejā ievēlēti deputāti Dace Riņķe (ZZS), Irēna Kausiniece (ZZS), Elizabete Krivcova ("Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija), Guntis Grūba ("Tev, Jūrmalai", Jaunā konservatīvā partija) un Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Jaunatnes un sporta jautājumu komitejā ievēlēti deputāti Irēna Kausiniece, Dace Riņķe, Ņikita Ņikiforovs, Mārtiņš Stulpiņš un Andris Čuda.

Attīstības un vides jautājumu komitejā ievēlēti deputāti Anita Adijāne (ZZS), Jānis Lediņš, Elizabete Krivcova, Mārtiņš Stulpiņš un Andris Čuda.

Tūrisma un kurortoloģijas komitejā ievēlēti deputāti Elizabete Krivcova, Rita Sproģe, Anita Adijāne, Dagmāra Beitnere-Le Galla un Mārtiņš Stulpiņš.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejā ievēlēti deputāti Rita Sproģe, Irēna Kausiniece, Ņikita Ņikiforovs, Guntis Grūba un Andris Čuda.

Transporta un mājokļu jautājumu komitejā ievēlēti deputāti Larisa Loskutova, Rita Sproģe, Jānis Lediņš, Rolands Parasigs-Parasiņš un Uldis Kronblūms ("Tev, Jūrmalai", Jaunā konservatīvā partija).

Komiteju priekšsēdētāji tiks ievēlēti komiteju sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!