Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnese Ilze Freimane, kuru Tiesnešu disciplinārkolēģija rosināja atcelt no amata, šo lēmumu ir pārsūdzējusi Disciplinārtiesā.

Kā pastāstīja Augstākās tiesas (AT) Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, sūdzība no tiesneses saņemta un tagad Disciplinārtiesa ir izprasījusi lietas materiālus no Tiesnešu disciplinārkolēģijas.

Jau ziņots, ka iepriekš pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesēm Freimani un Solvitu Glaudāni tika ierosinātas disciplinārlietas saistībā ar bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne iepriekš, neatklājot tiesneša vārdu, norādīja, ka Tiesnešu disciplinārkolēģijas sēdē tika izskatīta tieslietu ministra ierosinātā disciplinārlieta pret pilsētas tiesas tiesnesi par tīšu Kriminālprocesa likuma 510.panta 1.daļas un 513.panta 1. un 2.daļas pārkāpumu.

Šajos pantos noteikta atbildība par tiesas aiziešanu apspriežu istabā taisīt spriedumu un tiesas apspriedes noslēpumu. Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot disciplinārlietu, nolēma ierosināt tiesnesi atcelt no amata.

Jau ziņots, ka Munkevica krimināllieta, kura tika nosūtīta atkārtotai izskatīšanai Jūrmalas pilsētas tiesai, tagad nodota Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesai, norādīja Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!