Foto: DELFI

Trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē deputāti spriež par rekomendācijām valdībai un Iekšlietu ministrijas darba grupai patvēruma meklētāju integrācijas jautājumos. Diskusiju tiešraidē var vērot arī portālā "Delfi".

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministri otrdien vienojās, ka Latvijai pagaidām būs jāuzņem papildu 281 patvēruma meklētājs. Tas nozīmē, ka kopējais uzņemamo bēgļu skaits pagaidām būs 531.

Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) pastāstīja, ka pieņemts lēmums par 66 000 personu pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas, savukārt par atlikušajiem 54 000 personu būs jālemj vēlāk.

"Ungārija atteicās pārvietošanas jautājumā. Bija kompromiss un vienojāmies, ka Eiropas Komisija (EK) nevis pati sadalīs šos 54 000 personu, bet tas būs [ES Tieslietu un iekšlietu ministru] padomes lēmums. Tam ir jābūt padomes lēmumam, un EK gada laikā jānāk klajā ar priekšlikumu, kādā veidā tā redz šo sadalījumu," norādīja Kozlovskis.

Latvijai pagaidām papildus "iedalīts" 281, nevis 526 patvēruma meklētāji. Viņu uzņemšanai jānotiek divu gadu laikā. "Ņemot vērā, ka šajā procesā pieteicās piedalīties arī Norvēģija un pāris citas valstis, skaitļi varētu pamainīties," piebilda ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!